GrandiosaEr det faktisk slik at vi nordmenn bare spiser kjøttkaker og frossenpizza, eller har vi endret oss mye de siste årene? Vi har tatt en titt på hva nordmenn faktisk liker, både når det gjelder å tilbringe ferien sin og i matveien.

Det er så inn å spise økologisk og organisk mat, men fortsatt melder matprodusentene hver sommer om rekord høye salg av grillpølser og annen usunn grillmat. Vi elsker å gå på ski og leve sunt sies det, men fortsatt spiser vi mer frossen pizza enn noen andre i hele verden. Hva er det egentlig nordmannen liker?

Typisk norsk å være god

fjällturDet er få ting som engasjerer oss mer enn hva som faktisk er typisk norsk. Først og fremst blir vi assosiert med fjellturer, hvor vi elsker å ha ski på beina, men utenfor landegrensene er det charterturistene som ruler gatene og strendene. Er det kanskje da Charter-Svein som er typisk norsk? Det som er sikkert er at vi nordmenn blir sett på som noen man kan stole på. Dette kommer spesielt frem når det er snakk om veldedighet, for det er faktisk typisk norsk å hjelpe noen i nød. Til og med norske spilleselskaper som Mr Green gir mye til veldedighet hvert eneste år. Og når vi så er inne på gambling, vi elsker jo å spille lotto og levere tippekupongen hver eneste lørdag, men velger allikevel Mr Green ellers i uka, på grunn av estetikken.

Norsk mat

Selv om nordmenn elsker charterturer, gå turer i fjellet, holde oss friske og ha en god helse, så elsker vi også ekte norsk mat. Det er ikke alltid den norske maten er den mest sunne, hvis man sammenligner med mat fra Asia eller rundt Middelhavet. Nordmenn liker brunost, vi elsker saus med fløte og helst skal det være flesk på grillen også. Men er det så «gæærnt» da, vi er nordmenn og vi er stolte over tradisjonene våre.