Nordmenn ynder ubeskjedent nok å kalle Norge for verdens vakreste land, og påstanden blir ikke så rent sjelden bekreftet av utenlandske turister som avlegger vårt fagre kongerike et besøk. Selv om mange nok betrakter Norge primært som en vinterdestinasjon, er det på mange måter vel så magisk å dra på norgesferie i sommermånedene. Her skal vi se nærmere på noen av stedene i Norge som virkelig kommer til sin rett i juli eller august.

Sørlandsidyll

sörlandetSørlandet er for mange synonymt med ordet «idyll», og det i slik en grad at det nærmest har blitt en klisje. Den sørlandske skjærgården byr på et klima og et landskap man ikke finner andre steder i Norge, og er et ideelt sted for familier eller par som bare vil lene seg tilbake og nyte solen. Og skulle man bli litt rastløs etter all solingen og is-spisingen, kan man f.eks. ta seg en tur til Kristiansand for et besøk i den berømte dyrehagen eller en kveld på byen, eller tilbringe en hyggelig ettermiddag i sjarmerende Risør eller Arendal.

Fjordene i vest

I det store utland er det fjordene folk gjerne nevner når folk får vite at de snakker med en nordmann. De norske fjordene er også da noe av det vakreste som overhodet finnes på kloden. Til tross for dette er det ikke så rent få nordmenn som aldri har tatt turen til fjordlandskapet på Vestlandet. Hvis du er en av dem, er 2016 kanskje året å gjøre det i? Velg fritt mellom «klassikere» som Hardangerfjorden, Sognefjorden eller Lysefjorden, og unn deg den særegne gleden det er å bestige et av de utallige utkikkspunktene som er bygget langs fjordene. Husk dog å pakke med deg varme, vanntette klær, ettersom værforholdene ofte kan være svært lumske selv på sommerstid.

Oslo

hukVi skal være de første til å innrømme at Oslo ikke er Europas vakreste hovedstad. Ei heller er den den mest sjarmerende eller intime. Når det er sagt, har imidlertid Oslo ikke så rent lite å by på, spesielt hva angår kunst- og kulturtilbud. Den etter hvert så berømte Operaen er således vel verdt et besøk, og kan enkelt kombineres med et besøk i Akershus festning og middag på en av restaurantene på Aker Brygge. Vigelandsparken tar seg strålende ut på en varm sommerdag, mens vakre Bygdøy kan by på alt fra førsteklasses museer som Kon Tiki-museet og Norsk Folkemuseum, og fine badestrender. Sist men ikke minst har Tigerstaden et imponerende utvalg av ypperlige restauranter, barer og nattklubber, vel og merke hvis man vet å unngå turistfellene i sentrum.